Monday, June 28, 2010

seteko kopi, sebuku roti...



jika di bilang dengan jari ada berapa jari yng mewakili hari yang aku x update blog ku ni??? hehehe.. from march till now... coba anda kirakan untuk saya, klu jari jemari x ckp tambahkan dengan jari kali. wakakaka..

itu baru mukaddimah tu, hehehe.. tentu ada yg heran knpa lama sy teda di dlm blog sy ni kan, klu yg tau xpa.. ni yg xtau ni mesti di bgtau nanti x dibgtau merajuk nda tentu pasal ni kang..

kla sebenarnya aku sedang buat praktikal kat sebuah restoran finedining kat ibu kota malaysia( apakah nama ibu negara malaysia??) dekat2 itu bukit bintang jauh ckit ngan pavillion.. tu restoran nama dy ibunda malay finedining. jadi sapa kaya raya tu sila la dtg kat restoran tu..hehehehe...

jadi camna sebenarnya bleh jadi sampai teda masa mua jln2 ka, au dating apaka itu ini ka???? jawapannya senang ja, sbb kami kerja pakai split. jadi kami kerja dari pagi sampai malam..huuhu..


eeeehhhh?????? "kami", iya bukan sy saja sorang ba. juga ditemani ngan dua sahabat sekomandor ku chef de tortei mohd nabil and chef de cuisine mohd izwan or dekwan..heheheh...

(with chef nabil wakaka)


a href="http://3.bp.blogspot.com/_CUF2k2PuGIY/TCiTKAFAH0I/AAAAAAAAAU0/bl-_7-3DoRo/(with chef dekwan kembang hahaha)


menceritakan serba sedikit story about kerja kami kat that restoran , kami di latih bgaikan komandor, no fear with fire, no fear with boilling water and also a minyak panas also can.. tangan di latih menjadi kebal, kaki dilatih bergerak pantas, telinga menjadi peka ngan arahan, hidung sentiasa menghidu mata sentiasa tajam.. segala macam pacaindera digunakan. klu pernah tgk hells kitchen, mcm tu lah kmi di latih. hanya jiwa kental ja yg mampu menghadapi semua ini...

bak kata pepatah, bahu yang memikul lg berat dari mata yg memandang, ceh.....

apa yg ku pinta skg adalah mengembalikan masa duluku yg penuh ngan suasana riuh rendah.. rindu akan bdk2 shah alam, budak2 43g, gerl2 perdana ngan rafi and bistro..huuuhu...

kempenatan ngan kerja, aku mau tido dulu..penat.. ada masa aku akan tulis yg baru gi k...



budby semua.. muuuuaaahhhh